dissabte, 22 de març del 2014

> Projecte Àgatha (Autisme, trenquem el silenci amb la poesia)

De vegades, tens la sort que, fent el que més t’agrada (en el meu cas, escriure) la vida et dona l’oportunitat de participar (i d'emocionar-te) en projectes en que l’esforç en comú pot servir per recordar-te com n’és de bonica la singularitat de cada individu, com en som d’especials, com en som de fràgils i com en som de forts si ens ho proposem.
En Gabriel M. Pérez Fuster, poeta i pare de l’Àgatha, una preciosa nena autista de 13 anys, es va proposar fa uns mesos, mitjançant la poesia, donar a conèixer i transgredir el silenci d’aquest trastorn del desenvolupament cognoscitiu que es manifesta des de la infantessa i que es caracteritza pel sentiment de soledat i pels problemes per interactuar amb l’entorn i amb els que els envolten.

El resultat n’és el poemari: “Autisme, trenquem el silenci amb la poesia”, publicat per “Viena Edicions”. Recull a cura d'en Miquel Àngel Lladó, Eduard Miró, Víctor Panicello, Gabriel M. Pérez Fuster i Marta Pérez i Sierra, amb il·lustració de coberta a càrrec de Miquel Gallardo i, on prop de 150 autors cedeixen els seus poemes amb la finalitat que els diners obtinguts amb la venda del llibre es destinin integrament a les entitats que donen suport a les persones amb autisme.



La presentació de “Autisme, trenquem el silenci amb la poesia”, amb un recital poètico-musical d’alguns dels poemes del llibre, es celebrarà el proper dimecres dia 02 d’abril al Casal del metge de Barcelona i comptarà amb la participació de Laura Borras (directora de la Institució de les Lletres Catalanes) i de l’escultor Philippe Lavaill. Esteu tots convidats a la festa.

En el següent enllaç podeu veure el reportatge emès pel telenotícies de Tv3 el passat 15 de febrer al voltant del projecte:

poesia per trencar l'estigma sobre l'autisme

En el següent enllaç podeu seguir l’actualitat del Projecte Àgatha a facebook:

Projecte Àgatha



6 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Em sembla lloable i fantàstica aquesta poesia aplegada en llibre agermanada amb qui pateix autisme...malauradament els meus horaris de feina m'impediran ser-hi present , ja miraré d'aconseguir el llibre!

sergi g. oset ha dit...

Gràcies bonica.
Bon diumenge Elfreelang ^_^!!!

Mps Landino ha dit...

Sergi, moltíssimes gràcies per aquesta entrada.

sergi g. oset ha dit...

A vosaltres Marta, un plaer poder participar-hi, muack. ^_^

Yeti Barna ha dit...

Moltes gràcies per l'entusiasme, empatia i col·laboració amb nosaltres.
Una forta abraçada.

sergi g. oset ha dit...

Gabriel, gràcies a vosaltres per l'oportunitat de col·laborar amb el greu granet de sorra. Petons a l'Àgatha ^_^