diumenge, 11 de gener de 2015

> "Relatos Marranos. Antología".

Helen Torres i Aida I. de Prada són les impulsores d’aquest llibre que, mitjançant un projecte de micromecenatge Verkami i Pol·len edicions, ha vist la llum aquest desembre passat. L’antologia recull trenta-set poemes i relats de trenta autores (i autors) i il·lustradores que parlen sobre experiències imaginàries o no, tot exposant sentiments, anhels, desitjos, emocions, perversions i, en definitiva, oferint-nos opcions de sexualitat allunyats dels models de comportament socialment acceptats o dels estereotips que pot oferir la industria de la pornografia.

El projecte es va gestar amb una sèrie d’autores proposades per les impulsores del projecte i una selecció de relats escollits a una convocatòria oberta. La temàtica del concurs va captar la meva atenció pel repte personal que suposava. Escriure un relat de sexe explícit i que no estigués mancat d’una estructura literària i formal. Així va néixer «La gran noche de Claus», el relat que em van seleccionar per aquesta antologia. La intenció, alhora d’escriure el relat, era la de retorçar la aparent lluminositat del Nadal i incidir en com, determinats personatges poden ser modelats per la duresa de la vida fins a reduir-los a polpa. En definitiva, treballar des de la lletjor per destacar una guspira d’humanitat que, en major o menor mesura tots podem conservar o perdre segons el nostre tarannà i les circumstàncies.

Argument: El protagonista, un Santa Claus, vell i alcoholitzat, topa per casualitat, en un descampat que situo a la zona de la plaça de les Glòries de Barcelona, amb la Dama de les Neus, convertida en prostituta i toxicòmana. Aquest encontre fortuït, remourà alguna cosa a l’interior dels personatges.

La edició del llibre, que s’inclou a la col·lecció «D-Fracciones» de Pol·len (recentment van publicar l’antologia «I visqueren felices. Relats de lesbianes, raretes i desviades»), es molt acurada i amb una bona selecció d’il·lustracions. Els relats han estat publicats sota diverses variants de llicència de «Creative Commons» i la mateixa publicació en paper es subscriu sota criteris d’edició ecològica i sostenible (utilització de tintes amb olis d’origen vegetal i procés d’impressió de gestió ambiental).

El podeu comprar al preu de 12,-€ a la mateixa web de pol·len Edicions, a la llibreria Espai Contrabandos o enviant-me un correu per privat.

Pol·len edicions

Espai Contrabandos

(Pòster amb la imatge de coberta del llibre a càrrec de perla tempesta)

Aquí deixo l’enllaç al blog de Relatos Marranos amb tota la informació del projecte.

Tot i que sembli molt seriós, preneu-vos amb humor el vídeo (casolà) que vaig fer per la promoció del meu relat. :D
Que vagi de gust