dissabte, 23 de març del 2013

> "Niela i el revivent" d'Alícia Gili Abad (micromecenatge).

Gojes, vampirs, follets barrejant-se amb policies i lluitant contra clans exterminadors d'éssers màgics a la Barcelona actual, movent-se per terres catalanes i interactuant entre gent aparentment normal?

Aquesta és la premissa de “Niela i el revivent”, novel·la que beu del gènere d'aventures, el policíac i del fantàstic, escollint amb precisió i molt treball d'investigació elements de la tradició fantàstica catalana per crear una història original, trepidant, amanida amb les dosis justes de suspens i amb afortunats girs dramàtics que la seva autora, Alícia Gili Abad, mitjançant un projecte de micro mecenatge amb l'editorial La Comarcal, lluita ara per veure editat.


Niela i el revivent a La Comarcal

Niela i el revivent – l'argument.
La Niela és una dona d'aigua que viu entre els humans i que ha perdut gran part dels poders que li atorgava la seva condició de fada. El seu treball en una comissaria li permet trobar a un vampir del que necessita la seva ajuda per arribara a Siònia, terra dels éssers màgics on espera poder guarir-se i tornar a la condició plena de goja. En aquest viatge la Niela haurà de guanyar-se l'ajuda de diversos personatges per poder enfrontant-se al clan dels Pedrescremades, que desitgen deixar sense futur als éssers màgics, perpetuant una guerra que dura segles.

L'eix de la novel·la és el viatge iniciàtic, la recerca d'un desig últim que comportarà descobriments i aliances impensables en els protagonistes, traient a la llum pulsions, sentiments i actes que en un inici no creurien com a propis. Pel camí la recerca deixarà víctimes, desencisos i traïcions, però també proves d'amistat, amor i confiança.

Niela i el revivent – l'estructura profunda.
Però també, per sota de l'estructura de la novel·la trobem diferents missatges que incideixen encertadament en l'eterna lluita entre el be i el mal, la necessària col·laboració entre personatges antagònics, i una dura critica a la condició humana entestada a imposar el dogmatisme del racionalisme o la religió. Fins i tot hi ha cabuda per enviar un clar missatge ecologista, crit de retrobament amb la mare terra representada en la figura de la deessa Cer, i en tots els personatges secundaris fantàstics del fabulari català.



Alícia Gili Abad, l'autora.
Nascuda a Terrassa, aquesta autora viu i treballa a mig camí de L'Hospitalet i les terres de Lleida. Medievalista especialitzada en Història d’Àfrica, ha publicat diversos articles relacionats amb la temàtica africanista. Dinamitzadora de diversos clubs de lectura, també publica alguns dels seus relats al web de Relats en Català, pertany a l'Associació de Relataires en Català, i és una apassionada seguidora i activista de la ciència-ficció, la fantasia i el terror en el món de la literatura, el cinema i el còmic, treballant com a col·laboradora a la revista Catarsi, les Ter-Cat, i el Club Star Trek.
Ha publicat a part de diversos libres d'autoria conjunta, “Jocs de guerra. Cosa d'infants”, (Edicions La Quadriga, 2007), “El camí del bandama vermell”, (premi Columna Jove 2010) i “Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres” (Pagès editors, 2008) amb l'autora Sílvia Romero.

Podeu trobar més informació sobre el llibre i l'autora en aquesta entrevista:

el blog de Jordi Cervera, Cat ràdio




Iconografia de Siònia