diumenge, 7 de setembre de 2014

> Re Inauguració de Black Mask a Consumició Obligatòria

Black Mask, la llibreria de Gràcia especialitzada en novel·la negra, fantasia, ciència-ficció i terror, es va veure obligada, fa un parell de mesos i després d’una curta però intensa activitat, a baixar la persiana del seu bonic local situat al carrer Torrent d’en Vidalet.
Ahir, gràcies a l’acord de col·laboració amb la llibreria de vell “Consumició Obligatòria” (carrer Diluvi 7), “Black Mask” iniciava un nou camí compartint el mateix local. Per celebrar-ho, “Black Mask” va reunir set autors del seu catàleg. Noms consagrats i valors emergents del gènere Pulp van presentar els seus llibres i també, van explicar-nos projectes futurs, anècdotes i la seva visió sobre aquest món. El resultat: tres hores al·lucinògenes que van passar volant. “Black Mask”, torna per la porta gran.

El gironí Antonio Sánchez Vazquez ens va presentar la seva segona novel·la: “Zona Catastrófica”, publicada al 2013. Una novel·la de zombis ambientada en un marc rural i que té com a punt fort la descripció de les relacions i tradicions dels habitants d’un poble de la Espanya profunda enfrontats als morts que s’aixequen de les tombes després d’una gran sequera. Antonio va oferir una presentació fresca i molt divertida. Va parlar del goig que li provoca l’oportunitat de matar els seus personatges i de la seva preferència pel zombi del vudú davant del típic devorador de carn i cervells.

Lem Ryan venia a presentar la seva última novel·la però l'editorial ha exhaurit la edició i no disposava de nous exemplars. Amb tot, aquest escriptor de llarga trajectòria, ens va parlar del seu nou projecte que publicarà mitjançant micromecenatje “Sherlock Holmes, el hombre que no existia”, que vol publicar abans de final d’any i, en primícia, va informar que participarà en una antologia Z de pròxima publicació.

Daniel Higiénico presentava el seu primer llibre “El paseo infinito”, auto publicació del que ja ha venut mil exemplars. L’autor va confessar que el va escriure per que el divertia poder parlar dels dubtes que genera la creació d’un llibre i que la seva intenció és provocar el somriure en el lector. Per acabar la presentació, va oferir la interpretació del tema “Freddie Black”.L’escriptor i periodista Julián Sánchez Caramazana va ser un torrent d’informacions i experiències. Va recitar un poema i va llegir un microrelat, va parlar del punk i de problemàtiques socials al seu llibre “Van contra el punk y tantas otras cosas” y de la gestació de “Lo que una vez se llamó Flora”, primera part d’una trilogia, ambientada a Barcelona i que parteix de la base dels mites de H. P. Lovecraft. Gràcies a les confidències de l’autor, vam poder saber que la idea del llibre neix influenciada per el caos urbá que sempre envolta a la ciutat comtal.

El contrapunt a tanta mort i destrucció el va posar l’autora Àngels Gimeno. Amb la seva novel·la eròtica “El vestido”, publicada l’any 2008 i, que ara, s’ha publicat als EE.UU., on parla del desig i d’un misteriós vestit de vellut negre que provoca, a qui el porta, un impuls seductor irrefrenable.

A continuació, el gran (i mític), Ralph Barby, amb més de mil títols a les seves esquenes, va presentar “La baronesa”, novel·la de vampirs amb implicació dels nazis i els maçons, experiments genètics de clonació la lluita de fons entre matriarcat i patriarcat.


Ralph Barby signant-me un exemplar de “El gran robo sideral”, publicat l’any 1974. (fotografia autoria de Núria Claverol i Català).


“El gran robo sideral”, signat per Ralph Barby i Àngels Gimeno.

Ricard Millàs va tancar l’acte amb la presentació del seu llibre “La hamburguesa humana” publicada a l’editorial Sven Jorgensen. L’autor (i editor) va parlar del llibre, que fon erotisme i zombis per oferir una visió diferent del gènere. El llibre està tenint bona acollida i l’autor, s’ha encarregat (ell mateix), de piratejar una part del llibre per posar-la gratuïtament a disposició dels lectors a la Xarxa.

Fins aquí, el que va donar de sí aquesta presentació. Un luxe poder veure en persona i escoltar tants autors interessants. El Pulp actual, palpita vigorós.4 comentaris:

Angels Gimeno ha dit...

Hola, Sergi,
He llegit el teu Blog, gràcies pels teus comentaris. Al Blog de Ralph Barby he afegit el teu link.
Però, EL VESTIT del meu llibre no es vermell, es negre, ja saps, de vellut, arrapat al cos i molt sensual.
La veritat es que tinc feta la traducció al català d’aquest llibre, a banda de ser eròtic també es molt divertit, però de moment no he trobat editor per a la versió catalana. Pel que sembla, és més fàcil editar als EEUU que a casa nostra.
Un plaer haver coincidit amb tu i els altres escriptors el proppassat dissabte a Gràcia. Et desitjo molt d’èxit com a escriptor. Abraçada.
Àngels Gimeno

Anònim ha dit...

Un bon resum de la jornada, Sergi! Un plaer i fins un altre. :)

Ricard Millàs

Sergi G. Oset ha dit...

Hola Àngels,
Gràcies a vosaltres. Va ser una gran experiència poder conèixer-vos en persona i escoltar tantes anècdotes de primera mà.
Ja he fet la correcció del vestit, disculpa. ;)
Una pena que no trobis editor. Sembla que hi ha coses que no canvien i que, el reconeixement que s’aconsegueix a l’estranger aquí es nega de manera sistemàtica.
Gràcies per les teves paraules i per l’enllaç al blog d'en Ralph.
Una abraçada. ^_^

Ep, mestre Millàs, haurem de tornar a petar la xerrada en una propera ocasió. Felicitats pels èxits. ;)

Edgar Cotes ha dit...

Hola! T'he nominat al Liebster Award si vols veure el que s'ha de fer entra al meu blog ja que allà hi han les bases i les preguntes http://lamagiadeleslletres-cat.blogspot.com.es/