diumenge, 24 de gener del 2016

> Crònica de la presentació a Manresa de "El último vuelo del Microraptor"





(fotografia autoria de Joan Lluís Sagués. Expositor de la Papers).

Dissabte dia 09 de gener tenia una cita indefugible a Manresa: presentar en la llibreria Contenciós Poscavourià – Papers de Joan Lluís Sagués “El último vuelo del Microraptor” publicat amb editorial Nazarí. Per aquelles coses de la vida l’hora de la presentació coincidia amb els minuts finals d’un partit de futbol Granada – Barça i amb la sorpresa de la notícia de l’acord in extremis entre Junts pel Sí i la Cup i a l’anunciament de Carles Puigdemont com a candidat a President de la generalitat.



(Joan Lluís Sagués, llibreter de la Papers).

No sé si aquests dos factors van influir en la quantitat de gent que hagués assistit en un dia amb menys emocions mediàtiques a la presentació d’un llibre de microrelats i minificcions, però el cert és que el públic que es va reunir a la llibreria va ser extremadament amable i atent i que la majoria va sortir amb el seu exemplar del Microraptor sota el braç.



(sergi G. Oset i Joan Lluís Sagués).

Després d’una càlida introducció de benvinguda de Joan Lluis la presentació es va centrar una petita introducció del gènere del microrelat (regles, denominacions, format) per, a continuació, parlar una mica de la gestació del llibre i oferir un repàs de les nou seccions del llibre amb una lectura d’un microrelat de cada secció.



(Assistents a la presentació).

L’acte es va convertir en una mena de club de lectura gràcies a les intervencions de Sílvia Armangué (poeta), Hugo Camacho (editor d'Orciny Press) i el mateix Joan Lluís, doncs cada un es va assignar una secció del llibre per llegir i comentar uns quants microrelats donant una visió molt més amplia del conjunt i oferint l'oportunitat de comentar les particularitats dels hiperbreus.



(Hugo Camacho, editor d'Orciny Press, en primer pla).

Els actes en què, a més de parlar del llibre, ofereixen l’oportunitat de comentar els relats i intercanviar impressions amb els lectors, que a vegades també resulten ser autors, enriqueixen la presentació i permeten, en un clima distés, compartir idees i anècdotes.



(Sílvia Armangué, en primer pla).

Gràcies a la Papers vaig tenir l’oportunitat de conèixer nous amics i autors com Núria Lorente Aroca o Sandra (Joana Sargantana) i de presentar el llibre a Manresa en una llibreria referent en un tipus de literatura que defuig els grans noms i els bet sellers i que s’interessa pel que es cou en les petites editorials i en el mercat independent. Tot el meu agraïment a Joan Lluís, a Sílvia i Hugo per la seva participació, a Núria Claverol i Català i a Magda Mangues Llobet per totes les fotografies que van fer i al públic assistent.



2 comentaris:

Ferran ha dit...

M'hauria agradat ser-hi i participar, a veure si veniu per Terrassa i puc esgarrapar-te una nova signatura del teu fillet microraptor.

Abraçades!

sergi g. oset ha dit...

Gràcies Ferran. A Terrassa, de moment, no hi ha prevista presentació, però qui sap :D
I en un moment o altre coincidirem, segur.
Abraçades,
Sergi