dilluns, 5 de novembre del 2012

> El Segador. (3er aniversari del bloc i 50è relat a RC).

Un 30 de setembre vaig descobrir per casualitat el web de “Relats en Català”, (l'espai per publicar i llegir relats en català). Fins llavors no havia vist res de semblant, un lloc destinat a allotjar relats propis i compartir-los amb altres escriptors o aprenents d'escriptor, i a més a més en llengua catalana. Per aquells temps encara no havia previst fer públic cap de les andròmines que jo escrivia, però el web de RC aviat em va treure els complexos i la por. Pocs dies després obria aquest bloc i començava també a penjar els meus relats.

Han passat tres anys. I ahir vaig publicar a RC “El Segador”, el meu relat número 50. potser no sembla un número gaire alt en tres anys, però sempre he preferit (modestament) la qualitat a la quantitat. Les estadístiques de la pàgina de Relats en Català em diuen que he rebut 137 comentaris i 17.624 lectures.
El marcador de blogger de "la meva perdició" diu que el meu bloc ha rebut 14.068 visites, que he pujat 190 publicacions i que tinc 76 seguidors.
No sé quin valor tenen les estadístiques (ni la seva veracitat), ni la importància de les xifres alhora d'escriure, ni si és molt o poc per tot aquest temps. El cert és que he pogut compartir la meva feina i conèixer un munt de gent, intercanviar impressions i aprendre molt de tots els que us agrada posar-vos davant l'ordinador o un full en blanc per dir alguna cosa, per narrar una història per petita que sigui.

Disculpeu les petites errades ortogràfiques i d'estil que sovint acompanyen els meus textos. L'afany per escriure en la meva llengua no pot amagar les mancances que tinc en aquest aspecte, però continuaré fent camí.
He fet bons amics i espero fer-ne de nous.
Us deixo amb “El Segador” espero que gaudiu amb la seva lectura (o no, i deixeu les vostres crítiques). ^_^ Una abraçada.

Aquí us deixo l'enllaç a la pàgina de Relats en Català:

Relats en Català



El Segador.

En la seva última nit havia decidit conèixer l'amor de dona. Es despertà conscient d'haver trencat un altre dels preceptes sagrats que va jurar no incomplir quan va fer els vots.

Maia jeia al seu costat sobre el matalàs de vímet, la arrissada cabellera fosca cobrint-li les petites natges. Aquella menuda criatura havia enfortit la seva ànima i determinació amb el seu ferotge amor incondicional. Es va rentar i va resar de genolls davant una petita icona de Nostra Senyora de la Paz. Abans de sortir de la cabana es va ajustar l'alçacoll i va comprovar el carregador del kalashnikov.

La llum daurada de l'astre rei retallava els contorns nevats de la serralada dels Andes. Davant seu, l'exèrcit indígena, un formiguer que es perdia en la llunyania, esperava ansiós les seves ordres. Percebia una devoció cega en els seus ulls. Es va persignar i mostrant el fusell alçà la veu:
—A les armes! Avui lluitem per la nostra llibertat!
S'alçà un brogit poderós que ressonà com el tro que precedeix a la tempesta.

El sacerdot va obrir la marxa, demanant perdó en silenci per les ànimes que es veuria obligat a segar en aquella jornada.

Fi.

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Quanta intensitat amb tant poques paraules!!!

Enhorabona pels 3 anys, pels 50 relats i per tot el que això significa de gaudir i de compartir.

Una abraçada, Sergi!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Aquesta Església militant sí que ens fa falta. Està molt bé el relat. Enhorabona per l'aniversari del bloc. 3 anys ja són prou importants! Un petó fortíssim.

Mps Landino ha dit...

Felicitats! Pels 3 anys i pels teus escrits.

+3 MIRIQUATRE ha dit...

Moltes felicitats, "Perdició"!, pels 3 anys de blog, pels escrits (sempre em sorprenen), i per algun llibre publicat que he vist...

el meu blog de contes i cançons infantils, també acaba de fer els 3 anys :-)

Segueix endavant!

Rafel ha dit...

Enhorabona per les noces d'or relataires.

Molt bo i sorprenent el relat.

La Meva Perdició ha dit...

Carme, gràcies per passar-te de nou per aquí, un plaer seguir en contacte.

Anna, gràcies pels teus consells i amistat. ^_^

Marta, un petó i molta sort amb el teu nou projecte!

Miri4, hola de nou, et dec més d'una visita al teu bloc. Felicitats també a tu per l'aniversari del teu bloc.

Rafel, celebro que t'agradi, una abraçada company.

home fosc ha dit...

Moltes felicitats per tot plegat Sergi-Perdició, el 50 és un relat amb prestigi a RC, fins i tot, alguns relataires li han dedicat un relat especial a tal fita. I el 3 ja saps que és un nombre màgic, místic, especial, i a voltes conflictiu.
Una abraçada.