diumenge, 10 de febrer del 2013

> Crònica de la presentació de “Glops de Nit”. 09-02-13.

“Glops de Nit” és el poemari escrit a quatre mans i un sol batec, autoria de l'Anna Rispau i Montserrat Assens publicat per l'editorial Germania (País Valencià) el passat mes de gener.
El llibre, amb pròleg de l'escriptora Sílvia Romero, recull 45 poemes estructurats en tres apartats: “la puixança de l'instant”, “l'ablaniment dels colors” i “glops de nit”. Cada poema es construeix combinant i encadenant els haikus i tankes de l'Anna, amb els brisalls (de mètrica més anàrquica) de la Montse, fins elaborar un conjunt ple de color i sensacions.
El llibre ha obtingut la Menció especial del Premi Marià Manent 2011, un Premi a El Perelló 2012 i el Premi Antoni Ferrer de poesia.

Dissabte 09 de febrer es va efectuar a la sala de l'Orfeó de la societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt davant un públic molt nombrós la presentació de “Glops de Nit”.

Com a mestre de cerimònies va encetar l'acte Mariona Borràs, presidenta d'Art i Lletres qui, posseïdora d'un tarannà jovial i incisiu en els seus comentaris va fer un breu resum de les biografies de les dues autores i ens va situar en el context de l'obra. El pes principal de l'acte el va portar la Montse Assens (que jugava a casa) i que va parlar també en nom de l'Anna (absent per malaltia), de com treballen de forma conjunta i el que significa per elles poder crear poesia a quatre mans.
L'emoció de l'autora es va contagiar als presents quan va llegir unes paraules que l'Anna havia escrit per aquesta presentació. Paraules que plenes de poesia i agraïment, defineixen la personalitat i el carisma de l'autora de “Ventall d'haikus”.

Un gran encert de la presentació (a part de les projeccions dels poemes), va ser la presència del rapsode Ferran Planell. En Ferran va recitar poemes de les tres seccions del llibre rebent un gran aplaudiment.
Tal com va recomanar la mateixa Montse, amb la lectura a viva veu dels poemes s'aprecia en tot el seu esplendor la força, caràcter i coloració d'aquests versos.

El temps va passar en un sospir fins arribar a la cloenda de l'acte que es va tancar amb un petit refrigeri mentre la sala, plena de gom a gom, s'anava buidant i una llarga cua de seguidors, esperava pacient el torn de signatures de l'exemplar.

Més tard, sota la nit freda (sis graus) de Premià encara sentia el caliu que s'havia transpirat a la presentació de Glops de Nit. Sensacions que es tornaran a reproduir en la propera presentació de llibre, aquest cop a Barcelona.

Amb Mariona Borras (Presidenta d'Arts i Lletres) i Glops de Nit.

Podeu fer la Comanda de “Glops de Nit” trucant a Germania: 96-241.98.54 o per correu a: distribucion@germania.es

* Les fotografies de l’acte que acompanyen aquesta crònica són autoria de la Núria Claverol i Català.

2 comentaris:

Igor ha dit...

És tot una alegria veure que hi ha gent que s'interessa per això tan estrany de la poesia, gent que la escriu i editors que la publiquen.
Les fotos de la Núria parlen per sí soles. La millor, l'última, je, je.
Molts premis per aquest llibre! Genial!

home fosc ha dit...

Bona crònica escrita i també visual, com ja ens aneu acostumant tu i la Núria. Llàstima de nit de carnaval, masses coses i llocs on anar!


Fins a la propera!