dissabte, 6 de juliol de 2013

> #01Z – microrelat Z a Twitter (diversos autors)

(els autors)

#01Z – microrelat Z a Twitter - (Gènesi)

Aquest mes de juny vaig convidar uns amics, tots ells autors, blogaires i amb presència a Twitter, a participar en un microrelat encadenat de temàtica zombi. Ells (i ella), bones ànimes literàries, van respondre a la crida, i ara us puc oferir el resultat d’aquest experiment literari.

Per participar en el relat només s’havien de complir unes poques condicions: la història tenia que versar sobre un brot zombi a Nova York on les autoritats, aparentment, aconseguien controlar la pandèmia, tancant els Z a l’illa de Manhattan.
Cada participant era convidat a escriure un microrelat cada cap de setmana en 140 caràcters (incloent el hashtag #01Z) i a retuitejar els microrelats que publiquessin els companys.
Tots eren lliures d’escriure el que volguessin, ja fos per continuar una situació concreta, o per obrir noves possibilitats. Un cop finalitzat, els participants que ho desitgessin, publicarien el relat als seus blogs.
Una última entrada a Twitter, al hashtag #01Z, recolliria l’enllaç dels posts publicats a cada blog.

A continuació pots llegir “#01Z”, un micro amb 23 entrades a càrrec de cinc autors, cada un aportant la seva visió personal al gènere zombi. Pel camí hem conegut Ulrich, hem parlat de persecucions, venjances i repressió; la taca Z s’ha estès pel país, esquitxant les diferents capes socials, que han patit l’efecte d’aquest caos. No està malament per un primer microrelat conjunt, no?

Un avís: totes les entrades d’aquest post apareixen per l’ordre invers en que es van escriure, així que el que trobaràs primer, és el que tanca el relat. Fes un exercici de contenció i retrocedeix fins la fletxa assenyalada amb el número 1. ;)

Quan acabis de llegir-lo, deixa el teu comentari en aquest post, i si tens ganes de guerra, escriu un micro a Twitter amb el hashtag #01Z: agafa un personatge, situació o escenari del relat i dóna’ns la teva visió... potser la nit menys pensada rebis una invitació per participar en un nou experiment literari a la Xarxa.
Que vagi de gust!

Cinquena setmanaQuarta setmanaTercera setmanaSegona setmanaPrimera setmana8 comentaris:

Edgar Cotes ha dit...

Al final ha quedat molt bé. És molt interessant anar veient l'evolució del relat. Aquesta proposta, Sergi, s'ha de repetir :)

Joana ha dit...

Manhatam,illes, zombis.una bona combinació... I el relat veïnal xulísim!!1
molts records!!

Ferran d'Armengol ha dit...

Ops, no he participat tant com m'hauria agradat, però em va pillar de viatge i alguns dies es fa difícil saber on estàs de la setmana. Una bona proposta que haurem de repetir!

Hugo ha dit...

Estic amb l'Edgar, l'hem de repetir. Què faig jo ara els caps de setmana? Gaudir de l'estiu? Estem bojos?

La Meva Perdició ha dit...

Edgar: Està bé començar amb una proposta arriscada com és el món Z. Estic content per la bona acollida. ^_^
Joana: gràcies per la visita i per la lectura... participar en les Històries Veïnals és un plaer. ;)
Ferran. Gràcies per l’esforç de participació, tot i estar de vacances.
Hugo: alguna cosa farem, no et preocupis. ^_^

Miri Quatre ha dit...

Quina idea més bona, un relat escrit per diversos autors a través del twitter!. Us ha quedat molt bé, això promet!. Felicitats!!!

La Meva Perdició ha dit...

Gràcies Miri, una abraçada. ^_^

sargantana ha dit...

tenim un somni,
si tambe es el vostre...
us convidem a participar a aquest blog:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

us hi esperem !!