diumenge, 25 de gener de 2015

< "Distorsiones" i "El Espectroscopio del alma"L’assistència a un parell de presentacions aquest cap de setmana, engrandeixen la meva petita biblioteca de reculls de relats, que sempre cerca nou material de qualitat. Aquesta entrada al blog no pretén ser una crònica de les presentacions, només donar un parell d’apunts dels llibres que van acabar a la meva butxaca i, que crec, són un una bona recomanació de lectura.

«El espectroscopio del alma» - Edward Page Mitchell

«El espectroscopio del alma» d’Edward Page Mitchell, recull un seguit de relats apareguts al diari «The Sun» entre els anys 1874 i 1881. Page, autor americà, força popular a la seva època, va cultivar el relat fantàstic, avançant-se en molts d’ells al mateix H.G. Wells. En aquesta edició, «Orciny Press» recull i tradueix per primer cop els relats de ciència-ficció de Page. La il·lustració de coberta és obra de Pol Abran – Branca Studio.(presentació a Pequod Llibres)

La presentació del llibre es va fer divendres passat a Pequod Llibres. L’acte, primer d’una petita gira, esdevenia la presentació oficial d'Orciny Press com a editorial. Aprofitant l’avinentesa, Hugo Camacho, l’editor d’Orciny, també va presentar «El final del duelo», primera novel·la d’Alejandro Marcos Ortega, que compta amb il·lustració de coberta de Pol Abran i il·lustracions interiors de Marta Maldonado.«Distorsiones» - David Roas

El «Distorsiones» de David Roas, va caure aprofitant la presentació del nou llibre d’aquest autor («Bienvenidos a Incaland©») a la llibreria Laie. «Distorsiones» el va publicar «Páginas de Espuma» l’any 2010 amb il·lustració de coberta de Fernando Vicente (que, curiosament, també repeteix com a il·lustrador a «Bienvenidos a Incaland©»).(Cristina Fernández Cubas, David Roas i Juan Casamayor a la Laie)

El llibre es divideix en dos espais: «Espejísmos» (amb vint relats, entre ells el seu famós «Das Kapital») i «Asimetrías» (amb nou relats més). Roas escriptor, investigador i assagista, és mou dins del fantàstic amb un toc molt personal de bogeria al·lucinada i bones dosis d’humor negre que ja he tingut el plaer de tastar al referit «Bienvenidos a Incaland©»), a l’anterior «La estratègia del Koala» i al recull de minificcions: «Intuiciones y Delirios».

Ara toca gaudir amb la lectura d’aquests dos llibres. Les meves impressions, les podreu trobar, en un futur, a la meva pàgina de «Goodreads».

1 comentari:

Anònim ha dit...

per fi algún blocaire amb bon criteri que fa servir goodreads