diumenge, 18 de setembre de 2016

> Club de Lectura Chronos (Elantris)

Ahir a la tarda, a la llibreria Chronos, ens vam reunir el #clublecturachronos per comentar “Elantris” de Brandon Sanderson el primer llibre escollit pels membres d’aquest club de lectura. L’assistència en aquesta segona trobada va ser molt bona, el debat encès, enriquidor i molt divertit, tant que es va allargar dues hores. És molt refrescant poder engrunar les entranyes d’un llibre davant d’altres aficionats al gènere trencat la tònica dels nostres dies on l’habitual es servir-nos de la Xarxa i defensar i posar en dubte la visió de l’autor cara a cara.Elantris de Brandon Sanderson

La lectura d’"Elantris" se’m va fer una mica tediosa i monòtona pels problemes menors als quals han d'enfrontar-se els personatges. L’ambientació està força ben aconseguida i el sistema de màgia proposat per l’autor és molt original però hi ha una manca d’acció generalitzada i d’un to que enganxi al lector. La resolució de la novel·la és forçada i molt precipitada. A un llibre de fantasia li demano èpica, grans aventures i personatges que realment siguin sacsejats per l'adversitat però només he trobat picabaralles entre mercaders, escenes de palau i una croada per evangelitzar la població d'un regne. Crec que Sanderson va equivocar del tot el focus sobre el que havia d'explicar la història de Elantris, potser no va voler mullar-se. Ho tenia tot per explicar una gran història: una ciutat poblada per déus que caminaven entre els humans i que queden reduïts a una cosa semblant als zombis. Podia haver-se centrat en com van desenvolupar aquest poder, com eren aquells dies gloriosos i el tsunami posterior que va provocar la seva caiguda i la posterior guerra fratricida dels supervivents per fer-se amb les engrunes, però, en el seu lloc, es va acontentar amb narrar les vicissituds domèstiques dels habitants de Kae, personatges menys atractius i amb menys potencials que semblen no adonar-se del que els ve al damunt.
Podeu llegir les meves impressions en la ressenya que he penjat a Goodreads.

El següent llibre escollit és “Fantasma” de Laura Lee Bahr, publicat per l’editorial Orcinny Press el juny del 2015, novel·la que obria la col·lecció “Midian” dedicada al Bizarro. La propera cita serà el 22 d’octubre.
Podeu llegir les meves impressions de "Fantasma” en la ressenya que vaig penjar a Goodreads.Fantasma” de Laura Lee BahrHugo Camacho (editor d’Orcinny Press amb Laura Lee Bahr a la presentació del llibre a Gigamesh. 27-06-15

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi d'en Sanderson em va agradar la Trilogia dels nascuts de la boira. Aquest no l'he llegit.

Sergi G. Oset ha dit...

Pons007: No he llegit “Nascuts de la boira” però recordo que alguns seguidors de Sanderson van comentar que era de les coses que ha escrit aquest autor que més els hi havia agradat.
Salutacions!