diumenge, 12 de març del 2017

> Habitación 201 (lado b) - Ediciones Altazor, 2014.



L’any 2014, Ediciones Altazor (Lima, Perú) publicava 201 (lado b) un recull de 102 microrelats, a càrrec del mateix número d’autors, que completava una primera publicació de l’any anterior intitulada 201 (lado a), amb 99 micorelats. La suma dels dos llibres aconseguia ajuntar 201 microrrelats, cap dels quals superava les 201 paraules. La intenció era la de donar veu als autors per tal què, des de el món oníric, la metàfora, el noir, la metaficció, la ficció fantàstica, el tractament de la maternitat, l’engany, el conflicte, o de l’absurd descobrissin que s’amagava darrera la porta de l’habitació 201. Les dues antologies varen ser coordinades per José Donayre (escriptor, crític literari i editor), des de Lima, i David Roas (escriptor, professor de Literatura i Literatura comparada a la UAB i director del Grupo de Estudios sobre lo Fantástico), des de Barcelona.





(José Donayre i David Roas)

Jo em vaig veure involucrat en la confecció d’aquesta 201 (lado b) aportant el microrelat Maglia rossa: Tourmalet a tumba abierta en el hotel Overlook, on jugava amb l’escenari del mític hotel que apareixia a la novel·la The Shining de l’escriptor nord-americà Stephen King al servei d’una història de vampirs ambientada en el món del ciclisme de competició.



(201 lado a i b)

Fins ara i potser degut a la llunyania entre Lima i Barcelona, no havia tingut la ocasió de veure cap exemplar en paper d’aquest llibre, però ara ja puc dir que tinc el meu exemplar de 201 (lado b) i gaudir amb els relats de plomes de la vàlua de Fernando Glemot, Flavia Company, Ginés S. Cutillas, Marc Pastor, Laura Sánchez Abad, Care Santos o Toritaka Tokumei entre molts d’altres.