dissabte, 25 de març de 2017

> HIPERMATRÒNIC (activitats recents i nova presentació)Només fa un parell de setmanes, el podi dels més venuts d’aquest mes de març de la llibreria Chronos estava així:
1-El Problema de los tres cuerpos, d’en Liu Cixin, Nova.
2-Hipermatrònic, l’hiperbreu que va sorgir de l’espai profund, d’en Sergi G. Oset, Orciny Press.
3-Lo que ves cuando cierras los ojos, d’en David Jasso, Apache Libros.
4-La casa de las arenas movedizas, d’en Carlton Mellick III, Orciny Press.
5-La odissea de Pancho Himmler y Paco Klingon, d’en Iván Albarracín i Manuel Gris, Samarcanda.
6-Juguetes rotos, d’en José A. Bonilla, Dilatando Mentes.
7-Ciudad revientacráneos, d’en Jeremy Robert Johnson, Orciny Press.
8-El barbero y el superhombre, de Colectivo Júan de Madre, Aristas Martínez.
9-El imperio final, d’en Brandon Sanderson, Nova.

És tot un honor (del tot inesperat) que un recull de microrelats de fantàstic en català es situés en segona posició i que tres llibres de l’editorial Orciny Press figuressin entre els nou més venuts.El divendres dia 10, El Biblionauta, pàgina de ressenyes literàries de ciència-ficció, fantasia i terror, publicava una completa ressenya d’Hipermatrònic signada per Enric Bassegoda, doctor en filologia i professor de llengua catalana. Podeu llegir-la seguint aquest ENLLAÇ

L’equip d’El Biblionauta, activistes literaris combatius, es preguntava aquests dies, no sense conya, com podria ser una campanya que defengués la literatura de gènere en català per no passar desapercebuda aquest Sant Jordi. Us sona d’alguna cosa el motiu d'aquesta samarreta?

El pròxim dissabte 08 d’abril presentarem Hipermatrònic, l’hiperbreu que va sorgir de l’espai profund a Girona. L’acte se celebrarà en Els Jardins de la Mercè, Pujada de la Mercè, 10, a les 19:00h. A càrrec d’Enric Bassegoda i amb la presència d’Hugo Camacho (editor), Sebastià Roig (prologuista) i Sergi G. Oset.

Aquest acte s’emmarca en el cicle de xerrades i presentacions que el web El Biblionauta s’ha compromès a organitzar periòdicament a la província de Girona per dignificar i fomentar el gust per la lectura de gènere fantàstic.I al blog de Rucs elèctrics (tota la ciència-ficció en català) ja podeu votar l'Hipermàtrònic en el llistat de les millors novel·les de ciència-ficció en català seguint aquest ENLLAÇ

En el mes de febrer les quatre obres més votades van ser:
1-Hipermatrònic, l’Hiperbreu que va sorgir de l’espai profund, d’en Sergi G. Oset, Orciny Press.
2-Malsons de gat, de Patrícia Muñiz, Igor Kutuzov i Sergi G. Oset, Hermenaute.
3-Catalunya Mítica, diversos autors, Orciny Press.
4-Mecanoscrit del segon origen, d’en Manuel de Pedrolo.I pe tancar aquesta entrada, us deixo un vídeo (petit), un recordatori de la presentació que vam fer el passat 25 de febrer d’Hipermatrònic, l’Hiperbreu que va sorgir de l’espai profund a TuuuLibrería.

2 comentaris:

pons007 ha dit...

M'he llegit el problema de los tres cuerpos i malgrat el seu començament al final està prou bé.

Sergi G. Oset ha dit...

Hola pons007 jo encara no l'he llegit. A veure si el poso a la pila dels desitjos. ^_^
Salutacions,
Sergi