dilluns, 13 de març de 2017

> Publicació de BESTIARI - Edicions SECCAvui surt a la venda Bestiari, un recull de dotze relats publicat per Edicions SECC en el que participo juntament amb Mercè Bagaria, Ignacio J, Borraz, Toni Mora, Ferran Armengol, Hugo Camacho, Sergi Álvarez, Ramona Soler, Alícia Gili, Sílvia Romero, Edgar Cotes i Sònia Boj. Il·lustracions a càrrec de Txell Ozcáriz i Bernat Gómez i pròleg de Jordi de Manuel. El llibre és el segon que apareix dins la col·lecció Minairó després d’Històries de les Terres Albes i altres relats fantàstics, publicat l’octubre passat per aquesta petita editorial independent que aposta, decididament, pel fantàstic en català.

«Aquest Bestiari ens parla de bèsties, canviaformes, espantacriatures, gegants i monstres de la mitologia catalana. Però també de fets màgics i de fets quotidians, del meravellós i del fastigós, de la raó i de l’absurd, del monstre i de l’home».

Jo participo amb el relat El cor de les pedres que recupera la figura de les simanyes:

«Originària de les poblacions de Sant Felíu del Recó, Castellar del Vallés, Sant Llorenç Savall i Gallifa. Són éssers ambigus i imprecisos, entre animals i humans, intensament monstruosos, habitants de les coves del seu nom a la muntanya de Sant Llorenç del Munt, considerada com ogres de forma simiesca, que cada dia devoraven nois entremaliats a dotzenes, envaint la cova munts d'ossos alts com muntanyes. Es considerat també un defensor de coves i muntanyes i maltracta i es menja aquells que s’atreveixen a llençar porqueria als boscos (Amades 1957: 276)».La Simanya - il·lustració de Txell Ozcáriz

El cor de les pedres, és un relat d’horror i aventures plantejat com un homenatge a El cor de les tenebres de Joseph Conrad i al film Apocalypse Now de Francis Ford Coppola, però també als Mites de Lovecraft i en que hi ha lloc per la revisió històrica del que va suposar l’arribada de l’home blanc a les terres índies d’Amèrica del Nord, tot en una ambientació que encaixa dins de l’univers retro steampunk que vaig començar a esbossar en el relat Verd gasós sobre fons de neu i cendra (Catalunya Mítica, OrcinyPress, col·lecció Tar, abril del 2015).

La primera presentació de Bestiari es celebrarà a la llibreria Punt de Llibre, carrer Bisbe Messeguer, 11 a Lleida el pròxim divendres 24 a les 19:00h i comptarà amb la presència de l’editora Alícia Gili i dels autors Ramona Solé i Edgar Cotes.
La següent presentació serà a Barcelona, a la llibreria Chronos, carrer Roger de Flor, 237, dijous 30 de març a les 19:30h amb Alícia Gili, Edgar Cotes, Ignacio J. Borraz i Sergi G. Oset.
Per Sant Jordi podreu trobar Bestiari a les parades de la llibreria Chronos i de les editorials OrcinyPress i edicions SECC.