diumenge, 8 d’abril del 2012

> Corriente Sanguínea de Patricia Muñiz




Reconec que he llegit “Corriente Sanguínea”, la primera novel·la curta publicada per la Patricia Muñiz, pràcticament d'una tirada. I és que la trama t'atrapa com en un vertiginós thriller violent del que no en pots escapar.
La Patricia, a través d'uns personatges torturats per les seves obsessions i baixes passions, t'etziba un ganxo d'esquerres, i mentre intentes refer-te de l'atordiment, segueix ballant al teu voltant per colpejar-te de nou, deixant-te sense respiració fins que acaba noquejant-te.

“Corriente Sanguínea” és una oda de la bellesa en la lletjor. Sang, fluids grumosos, llàgrimes i esperma esquitxen les 100 pàgines d'aquesta treballada història emmarcada per una ultra violència visual que no té res a envejar-li a “Clockwork Orange”, i que en el tractament de les fantasies sexuals que arrosseguen els protagonistes a les clavegueres de la traïció i l'enamorament salvatge recorda les tèrboles relacions insatisfetes d'un “Whutering Heights” contemporani i apocalíptic.



“Corriente sanguínea” està farcit de múltiples referències al món del cinema i de la literatura majorment de gènere (genial amb Matheson), i no de forma gratuïta, doncs tot ella és una declaració d'amor de l'autora per les seves influències. Parla de cine, i la mecànica de narració és la d'un film en tecnicolor on esperes que les vísceres et caiguin al damunt.

El llenguatge, (per a mi pretesament escandalós) és dur i directe, sense embuts. Aquí no hi ha subterfugis ni insinuacions. Mastegues, empasses i segueixes digerint, o renuncies. Sense concessions.

Si en el seu dia us van interessar treballs com “Exquisite Corpse” de Poppy Z. Brite, o “Baise-moi” de Virginie Despentes, “Corriente sanguínea”, no us decebrà, és el vostre llibre.

Sobre l'autora:


Patricia Muñiz (Patrícia, com a mi m'agrada dir-li, potser per punxar-la per que escrigui més sovint en català). És una dona que sap el que vol i que lluita pel que creu fins a les últimes conseqüències. Per sobre de tot vol explicar històries, i té moltes coses a dir. Constantment enfeinada (com el conill blanc de l'Alícia que sempre fa tard), pot estar treballant en un projecte de poesia cabaret, publicant en llibres d'autoria conjunta i fanzines, mentre s'enfronta a una adaptació dels seus guions per un curt, o ressenyant les últimes novetats literàries a través de les múltiples col·laboracions que la mantenen ocupada, i al mateix temps estar en les nominacions d'aquest any en el premi Ictineu, per posar uns quants exemples.
Poques coses l'espanten, i ho demostra amb la publicació de “Corriente Sanguínea” per aquest 23 d'abril coincidint amb Sant Jordi. Amb pocs mitjans, però armada amb la seva obstinació i tossuderia s'ha sortit amb la seva (amb el que guanyem els seus lectors).
Patrícia és una bona amiga per parlar i discutir de literatura i d'escriptura, i engegar projectes arriscats. D'aquestes amistats inesperades que de tant en tant et regala la blogosfera, i mai haguessis pensat trobar-te.

Quan penso amb la Patrícia, en el meu cap, gira i gira fent tombarelles i figures de Lindy Hop, en un mati de diumenge assolellat a la plaça de la Virreina, amb un gran somriure a la cara.


Podeu descarregar el llibre a Amazon a:

Corriente a Amazon

I visitar el bloc de la Patricia:

Páginas Frenéticas






3 comentaris:

Patricia ha dit...

Sergi!!! Em fa molta ilu aparèixer al teu bloc. Per a mi és un gran honor.MOLTES GRÀCIES!!!!

D'altra banda, pots estar tranquil, perquè penso seguir donant la tabarra amb més relats fantàstics escrits en català, la nostra llengua, la que portem al cor.

Una abraçada ben forta

PETONSSSSSSS

Igor ha dit...

Hòstia, supercrítica. Jo també m'endinsaré en aquest laberint G i a més serà el meu llibre de Sant Jordi.
Mmmm. Les fotos m'han agradat molt i molt, com el “Corriente Sanguínea” és una oda de la bellesa en la lletjor.
Som-hi-

TORO SALVAJE ha dit...

Després de llegir aquest post no tinc cap dubte.
També serà el meu llibre per Sant Jordi.