dimecres, 11 de setembre del 2013

>Finalista al V Premi Ictineu 2013.



Després de fer-se públic el resultat de la primera ronda amb la votació popular del V Premi Ictineu 2013, em plau anunciar-vos que en la categoria de “millor conte escrit en català” han quedat finalistes dos dels cinc relats amb els que participo per primer cop en aquest Premi:

Alfa i Omega

Publicat amb l’editorial Bubok en format llibre i amb traducció a l’anglès i al castellà, "Alfa i Omega" és una història ambientada en un escenari post-apocalíptic on el món està infectat per una plaga de zombis. El relat es va crear i desenvolupar a partir de “Nova Sico”, el nou CD conceptual de la banda barcelonesa de metall progressiu “Midnight Zombie Alligator”. El llibre i el CD també han donat lloc a la creació d’un curtmetratge: Corpus Earthling, dirigit per Alejandro Moreno.
El llibre es va publicar gràcies als següents col·laboradors:
Héctor Jenz - il·lustració coberta.
Hugo Camacho Cabeza - traducció a l'anglès.
Núria Claverol i Català - fotografia.
Toni Arencón Arias - compaginació.
*Podeu baixar-vos “Alfa i Omega” en format e-book aquí.

Horror al túnel de la Mànega

Relat curt, publicat originalment al número 38 de la revista “La Lluna en un Cove”. D’estil fosc i gòtic, pensat com un petit homenatge a H. P. Lovecraft, narra la història d’una estranya raça d’éssers sorgits de les profundits abissals a través del punt de vista del protagonista i de la lectura que aquest fa d’unes cartes que van desvetllant tot l’entrellat.
*Podeu llegir el relat en aquest enllaç de Binibook

Aquests dos relats són finalistes juntament amb:

Anna Maria Villalonga - “Res no és etern”, inclòs a “Temps era temps” editorial Meteora (col·lecció ARC).

Home Fosc (Ferran d’Armengol) – “Sota el pomer, vora el mar”, revista Catarsi número 7.

Xavier Domínguez Roig - El llac Checko, revista Catarsi número 7.



Els V Premis Ictineu 2013 seran lliurats a la sala d'actes de la Biblioteca Tecla-Sala de l'Hospitalet de Llobregat el proper mes de novembre on es desvetllarà qui és el guanyador després de la segona ronda de vots.

Podeu veure tots els finalistes en les categories de relat en català, relat traduït al català, novel·la fantàstica en català i novel·la traduïda al català, així com accedir al formulari de vot en aquest enllaç: V Premi Ictineu

1 comentari:

sergi g. oset ha dit...

Finalment el guanyador a la categoria de millor relat en català de l’any 2012 ha anat a parar a “El llac Cheko” d’en Xavier Domínguez (felicitats, el relat és molt bo).
“Alfa i Omega” ha quedat tercer i “Horror al túnel de La Mànega”, cinquè amb un total d’un 28,32% de les votacions..
Gràcies a tots els que heu llegit i votat els meus relats. N’estic força satisfet.