dimecres, 12 d’octubre del 2016

> Presentació de "Tenebra" d'Emili Gil a la llibreria Chronos



Aquest pròxim divendres tindré l’oportunitat de participar en l’acomiadament a Barcelona de Tenebra, la novel·la que Emili Gil va auto publicar l’any 2014 i que va significar el seu retorn a les lletres després de la publicació de Perfum de tenebres (2001) i Misteris fascinants (2002). El reconeixement final per aquesta obra li va arribar al guanyar, a l'edició de l'any 2015, el premi Ictineu en la categoria de novel·la en català.
Han estat tres anys de presentacions i lectures al llarg de tot el territori de parla catalana en que l’autor s’ha acompanyat d’autors que han potenciat i ajudat a difondre la visió literària d’Emili, un univers molt personal dins de la literatura de ficció especulativa, weird i gòtica.
L’abril de l’any 2014, l’autor, de la mà d'Anna Maria Villalonga i Antoni Munné-Jordà va obrir les portes de Tenebra en una primera presentació: el viatge iniciàtic d’un noi de la Sènia pels carrers de la ville lumière i la ville tenebre de París, dues cares, dos mons, París i Sirap, on l’art, la bellesa, la follia i la mort anaven de bracet havia començat.
Divendres, acompanyats per les lectures de les poetesses Cristina Company i Isabel Garrido oficiarem la cerimònia que tancarà un cicle que obre portes noves i renova l’energia que dona pas a les noves creacions ideades per aquest autor enamorat de la foscor. Us hi esperem a tots.



(Amb Emili Gil a la presentació de tenebra a la Ter-Cat celebrada a Olot, 2014).

El blog de Tenebra i el blog de l’autor
En aquest enllaç accedireu al blog de la novel·la on hi trobareu un munt de ressenyes i cròniques de les presentacions de Tenebra.

En aquest enllaç accedireu al blog literari de l’autor amb un repàs a la seva extensa obra de creació.

Tens un racó dalt del món TV
El passat 17 de novembre, en el programa literari presentat per l’autor Jesús M. Tibau al Canal 21 de les Terres de l’Ebre entrevistaren a Emili que ens parlà de Tenebra i de La Sénia extraordinària, el recull de relats que publicà després de la novel·la.