diumenge, 21 de novembre de 2010

> Incident a l'Atlàntic – Secrets d'Estat. Per ARC, concurs de micro relats a Ràdio Argentona.


(Micro relat del mes de Novembre de 2010)

Dels diaris:
L'ONU ha fet una crida al govern Català per que envii la seva flota de pacificació al golf de Biscaia. Les eficients tasques que han realitzat en altres incidents internacionals son ara mateix l'única esperança per aturar els greus enfrontaments entre l'armada espanyola i la francesa.

L'escalada militar va començar fa tot just un mes, desprès que es descobrís un nou jaciment de gas en el limit de les aigües territorials d'aquests dos països. El jaciment, podria ser, segons fons consultades, el més important del mar Cantàbric, i el tercer en volum mundial.
Les reserves acumulades en el sostrat marí podrien cobrir les necessitats energètiques de quinze milions de persones durant els propers dos-cents anys.

En resposta a les demandes de l'ONU, la Generalitat anuncia que mobilitza les corbetes S. Rusiñol, Mistela i Moreneta, i el portaavions Canigó, estacionats al mar del Nord, per obligar a les dues nacions a entaular negociacions.

Informe secret xz24 – Cos Diplomàtic de la Generalitat – valisa aèria.

Senyor President, passo a enumerar les últimes descobertes realitzades per l'agent Roger Pedrerol i Burrull en l'anomenat incident “gas de Biscaia”:

Sobre l'adjudicació, extracció, comercialització i repartiment del jaciment de gas, en cap moment els dos països han estat en desacord. Des de el primer moment han sigut conscients dels beneficis de col·laborar en l'extracció de la preuada substancia.
La disputa real (emmascarada convenientment a la opinió publica), esdevé per la troballa d'una fragata anglesa de tres pals, enfonsada justament en aquell punt de l'oceà.
Aparentment el vaixell està intacte amb la seva càrrega, i aquest és el motiu real de tan aferrissada baralla.
Les bodegues de la fragata identificada com la “Lancaster”, transportaven un carregament de sis mil ampolles de whisky escocès d'alta graduació, collita tradicional del 1707.

Ara mateix cap de les parts vol renunciar a aquest botí i sembla que no hi ha solució. Però el risc més evident és que Downing Street s'assabenti i entri en joc. Recomano la destrucció immediata de la Lancaster, tot i la gran pèrdua que suposaria per tota la humanitat.


Concurs ARC de Microrelats “ARC a la Ràdio” 2010 .
Des de l'Associació de Relataires en Català, i en col·laboració amb Ràdio Argentona, posen en marxa un nou concurs, per participar a la ràdio enviant micro relats durant els propers vuit mesos.
Us adjunto les bases de participació, convidant-vos a que participeu. ^_^

Bases del concurs ARC a la Ràdio
5 comentaris:

zel ha dit...

Bon relat, si senyor!!!!

Carme ha dit...

He, he, he, és boníssim! M'ha fet molta gràcia, tot, el plantejament, i la sorpresa final.

Feia dies que no passava, perdició! una abraçada.

Núria ha dit...

molt bo!!!
com sempre, uns dient una cosa i la realitat totalment diferent

moltes felicitats i molta sort!!!
MUAKY

p.d. jo vull una ampolleta, si pot ser

Patricia ha dit...

Molta sort, com sempre un relat sorprenent!

Ferran d'Armengol ha dit...

Un bon relat, ja ho saps. Un conte sorprenen, i amb la sorpresa final, que tu saps com fer-ho venir bé. En els somnis ningú ens pot impedir ser allò que somiem.
Molta sort, tot i que tu ja has posat una petja, que en posis més!

Ferran